GROVE HORN

Viser fra landeveiens og havets rastløse sjeler

Grove Horn er en norsk-svensk folkemusikkgruppe som spiller tradisjonelle viser som rallar-, loffer-, sjömanns- og skillingsviser. De siste par årene har gruppa spilt på scener som Columbi Egg, Josefine Visescene, Trad Session på St. Croix-huset og folkemusikkfestivaler rundt om i Norge.


Over et knippe velkjente viser møtte de to svenskene Lort-Anders og Värmlands-Klasse de glade norske søplenissene Prinsen og Fotsåla. På leting etter jobb og inntekter hos nabofolket hadde de fulgt det gamle loffertråkket, slik de gamle rallarne gjorde det for 100 år siden (som mange svenske fremdeles gjør den dag i dag). Møtet ble et lykkelig sammentreff for svenskene, men også for nordmennene; i seks år har denne vandrende kvartetten spilt for liten og stor, fattig og rik, innsatte og utsatte i Norge.

Visematerialet fant de fort ut at kunne deles broderlig mellom dem, og har derfor gitt kvartetten et uttrykk med et blandingsforhold av både svensk og norsk – slik pjolteren må ha den gode balansen av Au-de-vie og Selters. Og innholdet i visene er de barske, humoristiske og vakre historiene om et hardtarbeidende, eventyrlystent og frihetselskende folkeferd. Disse karene som møtte den tøffe virkeligheten enten på sjøen eller på anleggene med glimt i øyet og barten full av snus. En ikke altfor fjern fortid.Trygve Ramnefjell

Vokal, fløyter, munnharpe, munnspill

Christian Bjølseth

Gitar, mandola, banjo

Klas Anders Haglund

Fele, mandola, mandolin, moraharpe

Anders Olsson

Kontrabass


Om oss


Norge


Trygve Ramnefjell

+47 976 72 102

info@grovehorn.com


Sverige


Anders Olsson

+46 70-297 10 07

info@grovehorn.com

Kontakt

Konserter